فهرست مطالب

Islamic Dental Association of IRAN - Volume:24 Issue: 2, 2012

Journal of Islamic Dental Association of IRAN
Volume:24 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/05/08
  • تعداد عناوین: 11
|
  • حجت الاسلام محمد سروش محلاتی صفحه 90
    یکی از حقوق شهروندان در نظام اسلامی، حق اظهارنظر در برابر حاکمان است. این حق اختصاص به مطرح کردن مسائل شخصی ندارد و آنان می توانند نظرات خود را درباره همه مسائل جامعه، به عالیترین مقامات ارائه کنند. از اینرو در منابع اسلامی، از وجود «حجاب» و مانع بین حاکمان و مردم مذمت شده و در متون فقهی نیز، به حرمت یا کراهت آن فتوا داده اند. فلسفه اساسی این حکم آن است که فرمانروایان بتوانند مستقیما واقعیتهای جامعه را از زبان شهروندان بشنوند و به گزارشهایی که از سوی کارگزاران و ماموران خود دریافت می کنند، بسنده نکنند چرا که در این صورت از «واقعیتها» دور می مانند.
    کلیدواژگان: حاجب، حقوق شهروندان، رسانه، آزادی اظهارنظر
  • اسماعیل یاسینی، حمید کرمانشاه، منصوره میرزایی، بهاران رنجبر امیدی صفحه 93
    زمینه و هدف
    ریزنشت یک مشکل با اهمیت در ترمیمهای مستقیم می باشد و فهم عوامل مرتبط با آن، اهمیت بسیار دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر سیکل مکانیکی بر ریزنشت سه نوع ماده ترمیمی همرنگ دندان در حفرات Cl V و ارزیابی تطابق لبه ای آنها توسط SEM می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی سی دندان سانترال گاو با ایجاد حفره های Cl V در ناحیه باکال و لینگوال استفاده شد (شصت حفره) دندانها به سه گروه ده تایی (بیست حفره) به صورت زیر تقسیم شدند: گروه یک: کامپوزیت Z350، گروه دوم: Fuji IX/G Coat Plus(CGIC) و گروه سوم: (RMGI)Fuji II LC همه ترمیمها، فورا پالیش شدند و دندانها تحت دو هزار (5 -50 درجه سانتی گراد) سیکل حرارتی قرار داده شدند. در هر گروه، نیمی از دندانها تحت سیکل مکانیکی (پنجاه هزار سیکل) قرار گرفتند. رپلیکای اپوکسی رزین 12 نمونه (دو ترمیم از هر زیرگروه) تحت SEM بررسی و درصد درزهای بینابینی محاسبه شد. در نهایت دندانها در فوشین بازی 0.5% به مدت 24 ساعت و در دمای اتاق قرار داده، برش داده و تحت استریو میکروسکوپ مشاهده گردید. آنالیز آماری با استفاده از آزمونهای Kruskal-Wallis و Mann-Whitney انجام گردید و ریزنشت اکلوزال و سرویکال با تست Wilcoxon مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که سیکل مکانیکی، موجب افزایش معنی دار ریزنشت سرویکالی در گلاس آینومر Fuji IX و گلاس آینومر Fuji II LC و افزایش ریزنشت انسیزالی در Fuji II LC شد. ریزنشت سرویکالی، به طور معنی داری در کامپوزیت Z350 تحت سیکل، Fuji IX تحت سیکل و بدون سیکل، بیشتر از ریزنشت انسیزالی گردید. تفاوت ریزنشت انسیزالی و سرویکالی بین مواد ترمیمی مختلف، در حالت تحت سیکل، معنی دار شد. (ریزنشت Z350 < Fuji IX < Fuji II LC).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که ریزنشت گلاس آینومر Fuji IX تحت سیکل مکانیکی کمتر از Fuji II LC می باشد. کامپوزیت Z 350 تطابق لبه ای بهتری نسبت به گلاس آینومرهای Fuji II LC و Fuji IX تحت سیکل مکانیکی نشان داد.
    کلیدواژگان: کامپوزیت، ریزنشت، گلاس آینومر
  • مهتاب نوری، آرش فرزان، سید محمدرضا صفوی، علیرضا اکبرزاده باغبان صفحه 104
    زمینه و هدف
    حصول یک منحنی دقیق منطبق بر قوس دندانی بیماران گامی مهم در طرح درمان ارتودنسی است. هدف از این مطالعه مقایسه میزان انطباق دو منحنی رسم شده برای قوسهای دندانی با استفاده از تعدادی متفاوت از نقاط اتصال کلینیکی براکت (CBP) Clinical Bracket Point در تابع چند جمله ای درجه چهار می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تشخیصی فرمول ریاضی مرتبط با توابع چند جمله ای برای رسم منحنی قوسهای دندانی هجده فرد بالغ با اکلوژن نرمال به کار گرفته شد. CBP ها روی هر یک از دندانهای حاضر در قوسهای دندانی شامل دندانهای مولر دوم تا مولر دوم مدلهای گچی فک بالا و پایین مشخص شد. یک CMM برای ثبت مختصات فضایی نقاط به کار رفت، سپس یک نرم افزار انطباق منحنی برای به دست آوردن بهترین منحنی چند جمله ای درجه چهار منطبق بر 14، CBP به کار رفت. برای هر مدل یک منحنی درجه چهار دیگر با استفاده از تنها CBP های روی دندانهای سانترال، کانین و مولرهای دوم به روش اشاره شده رسم شد. منحنی های مربوط به هر مدل با استفاده از معیارهای آماری توصیفی، Root Mean Square(RMS) و Intraclass Correlation Coefficient مقایسه شدند.
    یافته ها
    منحنی های مربوط به هر مدل دندانی فاقد اختلاف معنادار آماری بودند. همچنین اختلافی در این زمینه بین مدل های فک بالا و پایین مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    استفاده از شش CBP برای تطبیق یک منحنی چند جمله ای درجه چهار بر قوسهای دندانی فک بالا و پایین با دقت مناسب، کفایت می کند.
    کلیدواژگان: تشخیص با کامپیوتر، تصویربرداری سه بعدی، ارتودنسی، تصمیم گیری به کمک کامپیوتر، آرک دندانی
  • اردشیر لفظی، رضا عمید، مهدی کدخدازاده، کیمیا روحانی، سحر حدادپور، لیلا صفیاری، سارا ساعدی صفحه 111
    زمینه و هدف
    نهایت درمانهای بازسازی کننده در زمینه دندانپزشکی ساخت بافتهای نرم و سخت از دست رفته است. امروزه این هدف با کاربرد انواع گوناگونی از مواد پیوندی و عوامل رشدی و غشاهای محافظ صورت می گیرد. سلول های بنیادی یکی از زمینه های تحقیقاتی نوین می باشد. مقاله مروری دارد بر مستنئات علمی که در زمینه بازسازی بافتهای دندانی و پریودنشیوم با استفاده از سلول های بنیادی منتشر شده است، به تعبیری دیگر هدف از این مطالعه بررسی سلول های بنیادی در مهندسی بافت و بازسازی پریودنشیوم می باشد.
    روش بررسی
    مقالات مرتبط با بازسازی پریودنشیوم و سلول های بنیادی از طریق جستجوی سیستماتیک در میان داده های منتشر شده به زبان انگلیسی در مرکز اطلاعات پزشکی تا نیمه سال 2011 میلادی جمع آوری گردید. سپس جستجوی دستی مقالات اصیل و پایه ای در میان مراجع این مقالات صورت گرفت.
    یافته ها
    بیش از پنجاه سال از زمانی که برای اولین بار سلول های بنیادی انسانی در کلینیک مورد استفاده قرار گرفتند می گذرد، اما هنوز کاربرد این سلول ها به شکل متداول در کلینیک های پزشکی و دندانپزشکی مطرح نمی باشد. یکی از مهمترین دلایل این پیشرفت آهسته پیچیدگی های خاص بازسازی بافتی و ظرایف مطرح در بحث بیولوژی ملکولی است که این نوع از درمانها را به شکل ماهوی از درمانهای معمول همچون کاربرد پیوندهای بافتی متفاوت ساخته است.
    نتیجه گیری
    جمع آوری داده های موجود حاکی از آن است جامعه در آغاز دوران جدیدی در درمانهای دندانپزشکی می باشد. به نظر می رسد که جامعه در دهه آینده شاهد پژوهشهای بسیار جدی و گسترده در زمینه کاربرد سلول های بنیادی خواهد بود.
    کلیدواژگان: بازسازی پریودنشیوم، سلول های بنیادی، مرور مقالات
  • لادن رنجبر عمرانی، اسماعیل یاسینی، منصوره میرزایی، مهدی عباسی، نیما بنی اسد، حمید کرمانشاه صفحه 121
    زمینه و هدف
    پست های پیش ساخته به دلیل سادگی کار و هزینه کمتر جهت بازسازی دندانهای درمان ریشه شده مورد استقبال قرار گرفته اند. از آنجایی که انتخاب ترمیم مناسب در این دندانها حایز اهمیت است، در این مطالعه به عنوان هدف مقاومت به شکست و نحوه شکست دندانهای درمان ریشه شده بررسی می گردد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت آزمایشگاهی بر روی 36 دندان پرمولر تک ریشه انجام شد. پس از درمان ریشه به سه گروه تقسیم شدند:گروه یک: پست و کور ریختگی، گروه دو: پست Gold plated و کور آمالگامی، گروه سه: پست FRC و کور کامپوزیت، در سه گروه روکش بر روی نمونه ها قرار گرفت و نمونه ها پس از پنج هزار سیکل حرارتی در دستگاه Universal testing machine تا شکست نهایی تحت نیرو قرار گرفتند. داده های به دست آمده با روش one way ANOVA آنالیز شده و نحوه شکست نمونه ها ثبت و به وسیله آزمون Fisher Exact تحلیل شده اند.
    یافته ها
    میانگین مقاومت به شکست گروه ها به ترتیب 724، 647، 794 نیوتن به دست آمد و آنالیز ANOVA one way تفاوت معناداری بین گروه ها نشان نداد. در گروه یک تمامی شکستها از نوع غیر قابل ترمیم، در گروه دو، هشت شکست غیر قابل ترمیم و در گروه سه تنها سه شکست غیرقابل ترمیم ایجاد شد. بین گروه سه و گروه های دیگر تفاوت معناداری از نظر نحوه شکست وجود داشت. (05/0 < P)
    نتیجه گیری
    در مواردی که فرول دو میلی متری باشد نوع پست و کور در مقاومت به شکست تاثیری نداشته ولی استفاده از پست FRC همراه با کور کامپوزیتی و روکش از احتمال شکستهای غیر قابل ترمیم می کاهد.
    کلیدواژگان: بازسازی دندانهای درمان ریشه شده، پست و کور، مقاومت به شکست
  • فائزه خزیمه، جهانگیر کریمیان، میلاد علیخانی، حمیدرضا بدریان صفحه 128
    زمینه و هدف
    ورزش یکی از فعالیتهایی است که در جهت حفظ سلامت بدن انجام می شود، لذا باید کوشید تا اثرات جانبی مضر آن را در صورت وجود به حداقل رساند. تحقیقهای موجود نشان می دهند که عوامل مهمی که می توانند در سلامتی دهان و دندان به خصوص پوسیدگی ایفای نقش کنند طی فعالیتهای فیزیولوژیک در سرم و به تبع آن در بزاق تغییر می کنند. به همین جهت هدف از این مطالعه بررسی تغییرات کورتیزول، آلفا آمیلاز و اسیدیته بزاق طی یک فعالیت ورزشی استقامتی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای از نوع قبل و بعد، نمونه ها شامل 19 نفر از مردان 18-25 ساله بودند که به ورزش استقامتی به طور غیر حرفه ای می پرداختند. دو نمونه بزاق یکی قبل از دویدن به عنوان کنترل و یکی پس از طی هزار متر به عنوان تست گرفته شد. اسیدیته بلافاصله به طور دیجیتال سنجیده و میزان کورتیزول و آلفا آمیلاز بزاق در هر دو مورد کنترل و تست پس از جمع آوری نمونه ها با روش Elisa مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزار SPSS و روش های آماری توصیفی و تست آماری t زوج مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تمرین مقاومتی در افراد غیر حرفه ای سبب افزایش میانگین میزان کورتیزول بزاق به میزان 87 /. نانوگرم بر میلی لیتر و آلفا آمیلاز به میزان 95 / 47 واحد بین الملل بر میلی لیتر شد، همچنین اسیدیته هم متعاقب ورزش استقامتی کاهش 56/. واحد نشان داد. (001/0 < P)
    نتیجه گیری
    سطح کورتیزول و آلفا آمیلاز بزاق افزایش و اسیدیته بزاق طی فعالیت ورزشی کاهش نشان داد.
    کلیدواژگان: آلفا آمیلاز، کورتیزول، اسیدیته بزاق
  • کاظم خسروی، حسام میرمحمدی، کتایون کاشانی صفحه 132
    زمینه و هدف
    ادهزیوهای دندانی به طور وسیعی در دندانپزشکی جدید برای نگاهداشتن ترمیمهای کامپوزیتی و کاهش ریزنشت مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه بررسی اثر افزایش فیلرهای سیلیکا به ادهزیو بر ریزنشت رستوریشن های کامپوزیت در زمانهای مختلف می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی 48 دندان پرمولر به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول نمونه ها با SE bond و گروه دوم با ادهزیو آزمایشی بدون فیلر با کامپوزیت Z250 ترمیم شدند. دندانهای زیر گروه اول به مدت سه ماه در انکوباتور نگهداری شدند، دندانهای زیر گروه دوم از گروه اول بعد از 24 ساعت بررسی شدند. در گروه دوم نیز، زیر گروه اول بعد از سه ماه نگهداری و زیر گروه دوم بعد از 24 ساعت، ارزیابی شدند. نمونه ها قبل از انکوباسیون، هزار سیکل در دمای 5- 55 درجه ترموسیکل و ریزنشت آنها با استریومیکروسکوپ و SEM ارزیابی گردید. داده ها با آزمون Kruskal- Wallis، Mann-Whitney آنالیز گردیدند.
    یافته ها
    آزمون Kruskal-Wallis اختلاف معنی دار در ریزنشت بین گروه ها در زمانهای مختلف نشان داد. آزمون Mann-Whitney نشان داد که بین ریزنشت اکلوزال و سرویکال دو نوع ادهزیو بدون توجه به زمان تفاوت معنی دار وجود ندارد) 533/0 (p = ولی بعد از 24 ساعت و سه ماه تفاوت معنی دار وجود دارد (001/0 p <).
    نتیجه گیری
    گرچه از نظر آماری اختلاف معنی دار بین دو ادهزیو وجود نداشت ولی ادهزیو بدون فیلر تا حدودی بهتر از ادهزیو دارای فیلر عمل کرده بود.
    کلیدواژگان: ریزنشت، ادهزیو فیلر دار، ترمیم کامپوزیت
  • عباس جوادزاده، آتس سا پاک فطرت، فرناز فلکی، سید امیر سیدی * صفحه 138
    زمینه و هدف

    گرانولوم دهانی صورتی شامل گروهی از بیماری هاست که با افزایش حجم بافتهای نرم دهان و ناحیه فک وصورت با ویژگی اختصاصی التهاب گرانولوماتوز غیر کازئوز مشخص می شود. عبارت گرانولوم دهانی صورتی نخستین بار توسط Wiesenfeld در سال 1985 بیان گردید. علت دقیق گرانولوم دهانی صورتی ناشناخته است، اما عواملی را که بعضی از نظریه ها مطرح می کنند شامل آلرژی، عفونت و استعداد ژنتیکی می باشد. به دلیل تظاهرات کلینیکی بسیار متنوع آن تشخیص بالینی می تواند مشکل باشد. هدف از این مقاله مروری بحث درباره ویژگی های کلینیکی، تشخیصهای افتراقی و مراحل درمانی گرانولوم های دهانی صورتی می باشد.

    روش بررسی

    به منظور یافتن مقالات خارجی به زبان انگلیسی مرتبط، با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی الکترونیک PubMed و سایت های (http://www.interscience.wiley.com) InterScience ScienceDirect (http://www.sciencedirect.com) و Google Scholar تمام مقالات موجود از سال 1950-2010 مورد بررسی قرار گرفتند. واژه های کلیدی به کار رفته عبارت بودند از: گرانولوماتوز دهانی صورتی، رویکرد، درمان. لازم به ذکر است که جهت یافتن مقالات فارسی از بانک اطلاعات مقالات علوم پزشکی ایران (IranMedex) استفاده شد.
    یافته ها و

    نتیجه گیری

    از آن جایی که نمای بالینی گرانولو ماتوزیس دهانی صورتی به تنهایی غیر اختصاصی است معمولا تشخیص آن برای کلینیسین مشکل آفرین است. مهمترین تشخیصهای افتراقی عبارتند از: بیماری کراون، سارکوئیدوز و عفونتها، گرچه بسیاری از شرایط و بیماری ها می توانند با تشکیل گرانولوم همراه باشند. به منظور رسیدن به تشخیص صحیح و انجام درمان مناسب، یک بررسی جامع بالینی، آزمایشگاهی و میکروسکوپی در اغلب موارد مورد نیاز می باشد.

    کلیدواژگان: گرانولوماتوز دهانی صورتی، رویکرد، درمان
  • حسین بهنیا، آرش خجسته *، محمد اسماعیلی نژاد، نوید نقدی صفحه 150
    زمینه و هدف

    استفاده از عوامل رشد استئوژنیک به عنوان روشی کارآمد برای بازسازی استخوان شناخته می شود و بررسی در مورد آن همچنان ادامه دارد. هدف از این مطالعه بررسی سیستماتیک تاثیر انواع عوامل رشد در بازسازی و ساخت استخوان جدید می باشد.

    روش بررسی

    در این مطالعه مرور نظا م مند، جستجوی مقالات در منابع الکترونیکی معتبر شامل Medline، Embase و Cochrane صورت گرفت. مقالات مورد جستجو طی سالهای 1999 تا آوریل 2010 به چاپ رسیده بودند. همه اطلاعات در یک جدول طبقه بندی شد. مقالاتی که به بررسی بازسازی استخوان با به کارگیری عامل رشد و حامل مربوطه در نمونه های انسانی یا حیوانی پرداخته بودند وارد این مطالعه شدند، سپس با استفاده از آنالیزکیفی مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    در این مطالعه 63 مقاله مورد بررسی قرار گرفت. در کل مطالعات مورد بررسی 25 حامل به همراه عوامل رشدی به کار رفته بودند. شواهد موجود حاکی از کاربرد بیشتر عامل رشدی BMP- به همراه یکی از سه حامل پلی لاکتیک کو-گلیکولیک اسید (PLGA)، هیدروکسی آپاتیت/تری کلسیم فسفات/اسفنج ژلاتینی قابل جذب (HA/TCP/ACS) و BioOss در مطالعات مرتبط با رژنراسیون استخوان است.

    نتیجه گیری

    شواهد موجود هرچند ضعیف ولی حاکی از تاثیر مناسبتر BMP-2 نسبت به سایر عوامل بر روی ساخت و تشکیل استخوان است. برای دستیابی به نتایج قطعی انجام مطالعات همگن از جهت نوع نمونه مورد مطالعه، غلظت و حجم عامل رشدی، ناقل و یا اسکافولد حامل، ارزیابی میزان استخوان ساخته شده (هیستولوژیک و یا رادیولوژیک) و زمان پیگیری توصیه می شود.

    کلیدواژگان: عوامل رشد، بازسازی استخوان، ساخت استخوان جدید، حامل
  • معصومه حسنی طباطبایی، محمد عترتی خسروشاهی، ایوب پهلوان، سکینه آرامی، سارا ولی زاده صفحه 168
    زمینه و هدف
    حین نوردهی کامپوزیت ها با دستگاه های مختلف تابشی، به دلیل واکنش گرمازای پلی مریزاسیون و نیز در اثر خود دستگاه تابشی، افزایش دما به وجود می آید. به همین جهت، هدف این مطا لعه مقایسه افزایش دما در کامپوزیت های نوری، با دستگاه های تابشی مختلف می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، پنج نمونه از هر کدام از رزین کامپوزیت های Filtek Z250 و Filtek P90 درون مولدهای تفلون با قطر چهار و ضخامت دو میلی متر، قرار داده شدند. از سطح رویی نمونه ها کیورینگ با دستگاه های LED معمولی و پر توان و همین طور لیزر آرگون انجام و دما توسط ترمو کوپل زیر نمونه ها ثبت گردید، بعد از رسیدن نمونه ها به دمای اولیه، مجددا از میان نمونه کیور شده، تابش انجام و دما ثبت گردید.در ضمن زمان رسیدن به حداکثر دما نیز ثبت شد. داده ها با آزمونهای آماری Two way ANOVA و Tukey HSD آنالیز گردید.
    یافته ها
    نوع کامپوزیت اثر معنی داری در دمای ناشی از پلی مریزاسیون داشت و کامپوزیت با بیس سیلوران در هر سه دستگاه تابشی، افزایش دمای بالاتری را نشان داد. (001/0 P=) نوع دستگاه تابشی، اثر معنی داری روی افزایش دمای ناشی از دستگاه داشت، به این صورت که لیزر آرگون دمای کمتری نسبت به دو دستگاه LED نشان داد. (001/0 P =) در هیج کدام از دستگاه های تابشی، نوع کامپوزیت در زمان رسیدن به دمای حد اکثر، تاثیر معنی داری نداشت (5 0/0 > P) و تمام نمونه ها با دستگاه های تابشی مختلف در چند ثانیه اول واکنش به حد اکثر دما رسیده بودند.
    نتیجه گیری
    کامپوزیت با بیس سیلوران افزایش دمای بیشتری از کامپوزیت با بیس متاکریلات نشان داد. لیزر آرگون افزایش دمای کمتری نسبت به دو دستگاه LED ایجاد کرد. بیشترین میزان افزایش دما، در همان چند ثانیه ابتدایی تابش دیده شد.
    کلیدواژگان: پلی مریزاسیون، دما، لیزر گازی، فیلتک سیلوران، متاکریلات
  • سپیده بانوا، ملیکا فتاح، محمد جواد خرازی فرد، تهمینه صفایی، شیما عسکرزاده، محمد صفایی یزدی، بنت تی آماچی، مهتا فضل یاب صفحه 176
    زمینه و هدف
    رایجترین روش بررسی پوسیدگی سیستم DMF است. اخیرا سیستم International Caries Detection and Assessment System(ICDAS) برای بررسی دقیقتر پوسیدگی ارائه شده است. هدف از انجام این مطالعه مقایسه وضعیت پوسیدگی دندانی با این سیستم جدید و روش رایج DMF بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی صد و ده نفر از دانشجویان دندانپزشکی به صورت تصادفی انتخاب شده و مورد معاینه قرار گرفتند. معاینات بر روی یونیت دندانپزشکی و با نور خوب انجام شد. ابتدا با برس، رابرکاپ و خمیر پروفیلاکسی سطوح تمامی دندانها تمیز و شسته شد سپس در هر فرد معاینه بر اساس دو سیستم DMFT (تعداد دندانهای پوسیده، دندانهای از دست رفته و ترمیم شده) و ICDAS (بررسی وضعیت دندانها در سطوح اکلوزال و سطوح صاف در حالت مرطوب و خشک بر اساس کدهای این سیستم) توسط دو معاینه کننده کالیبره شده، در فرم های مربوطه تکمیل شد. برای ارزیابی آماری از آزمون X 2 با ضریب اطمینان 95% استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین DMFT افراد مورد بررسی 16/7 بود. در بررسی با روش ICDAS هیچ یک از افراد مورد مطالعه دارای کد 00 در تمام سطوح دندانها نبودند، یعنی حداقل یک سطح از 182 سطح دندانی وی دارای ضایعه بود. هفت نفر دارای فقط کد 00 تا 02 بودند. در مورد کدهای 03 تا 06 هم به ترتیب این نتایج به دست آمد: 51، 49، 34، 2. افراد دارای دندان خارج شده یا غیرقابل معاینه 99 نفر بودند. ضریب kappa بین دو معاینه کننده 916/0 بود.
    نتیجه گیری
    سیستم جدید ICDAS اطلاعات بسیار دقیقتری درباره وضعیت پوسیدگی نسبت به DMF در اختیار پژوهشگران و اپیدمیولوژیست ها قرار می دهد و عدد DMFT هیچ اطلاعاتی در رابطه با وضعیت دندانی افراد نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی، سیستم بین المللی ارزیابی و تشخیص پوسیدگی، معیار پوسیدگی وضعیت دندانی
|
  • Esmaeil Yassini, Hamid Kermanshah, Mansoreh Mirzaei, Baharan Ranjbar Omidi Page 93
    Background And Aim
    Microleakage is an important problem with direct restorations and familiarity with its contributing factors is of utmost importance. The aim of this study was scanning electron microscopic evaluation of marginal integrity in three types of class V tooth-colored restorations and the effect of load cycling on their microleakage.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, class V cavity preparations were made on the buccal and lingual surfaces of 30 bovine incisors (60 cavities). The specimens were divided into three groups (n=10 each or 20 cavities) and restored as follows: group 1: with Filtek Z350 (nanocomposite), group 2: Fuji IX/G Coat Plus (CGIC), and group 3: Fuji II LC (RMGI). All specimens were finished and polished immediately and were thermocycled (×2000, 5-50 °C). In each group, half of the teeth were load cycled. Epoxy resin replicas of 12 specimens were evaluated under FE-SEM and interfacial gaps were measured. Finally the teeth were immersed in 0.5% basic fuchsine dye for 24 hours at room temperature, sectioned and observed under stereomicroscope. Data were analyzed with Kruskal-Wallis and Mann-Whitney U tests and a comparison between incisal and cervical microleakage was made with Wilcoxon test.
    Results
    It was shown that the mechanical load cycling caused a statistically significant increase in cervical microleakage of Fuji IX and Fuji II LC and in incisal microleakage of Fuji II LC. Microleakage in Z350 with load-cycling and Fuji IX with and without load-cycling was significantly higher in cervical compared with incisal area. Both incisal and cervical microleakage were significantly different among these materials under load-cycling.) Fuji II LC < Fuji IX < Z350).
    Conclusion
    It was concluded that the marginal sealing ability of Fuji IX under load-cycling was better than that of Fuji II LC. Z350 showed better marginal integrity while being load-cycled than both Fuji II LC and Fuji IX. Qazvin University of Medical Sciences. Qazvin, Iran.
    Keywords: Microleakage, Glass ionomer cement, Composite resin
  • Mahtab Nouri, Arash Farzan, Mohammad Reza Safavi, Ali Reza Akbarzadeh Baghban Page 104
    Background And Aim
    Adjustment of an accurate curve to the dental arch is an important part of orthodontic treatment. Our goal was comparing the fitting accuracy of two curves constructed by different numbers of clinical bracket points (CBP) to the dental arch form using 4th degree polynomial function.
    Materials And Methods
    A mathematical formula associated with a polynomial function was used to reconstruct the dental arch forms of 18 adolescents (18 casts) with normal occlusion. CBPs were marked on every tooth present in each maxillary and mandibular model (second molar to second molar) using an orthodontic bracket positioning gauge. A coordinate measuring machine (CMM) was used to record the coordinates of each CBP (x, y). Then a curve fitting software was used to obtain the best 4th degree polynomial function and the associated curve fitted to all 14 CBPs. Another polynomial 4th degree function curve was obtained for the same models using CBPs only on central incisors, canines and second molars. Curves for each model were compared using statistical values including correlation coefficient, standard error, sum of residuals and R^2.
    Results
    The mean root squares for curves fitted to 14 points in all samples were 0.8855 and it was 0.9629 when 6 points were compared with 14 points. The intraclass correlation coefficient (ICC) between curves fitted to 6 and 14 points was 0.946 in mandible, 0.983 in maxilla and 0.969 for both.
    Conclusion
    Six CBPs were enough for proper fitting of 4th degree polynomial function to dental arch forms of both jaws.
    Keywords: Diagnosis, Imaging, Three, Dimensional, Orthodontics, Decision, making computer, assisted, Dental arch
  • Ardeshir Lafzi, Reza Amid, Mehdi Kadkhodazadeh, Kimia Rohani, Sahar Haddadpoor, Liela Safiyari, Sara Saedi Page 111
    Background And Aim
    Reconstructive treatments in dentistry aimed at achieving complete regeneration of destroyed structures both in soft and hard tissues. To date, this goal has been tried to accomplish using various bone grafts, growth factors, and barrier membranes. Stem cells are the most fascinating area of biology today and have been used clinically in the field of medicine to treat many incurable diseases.
    Materials And Methods
    The English literature indexed in in the MEDLINE/PubMed database was systematically searched and original papers were critically reviewed on this subject, until the second quarter of 2011. Additional papers were obtained by manual searching reference lists of previously published review papers.
    Results
    More than fifty years ago, the first allogenic hematopoietic stem cell was transplanted in patients. However, the promise of other stem cell populations for tissue replacement and repair remains unachieved. When considering cell-based interventions for tissue regeneration, the factors influencing therapeutic success and safety are more complicated than for traditional treatments. So, it is important for dentists to have a brief understanding about the principles and clinical applications of stem cells in tissue engineering field.
    Conclusion
    This article reviews the most recent published data to regenerate dental and periodontal tissues based on scientific principles and provides fundamental information to readers about the different aspects involved in tissue engineering. Ideal combination of cells, scaffolds, and growth factors for tissue engineering may be extended over future years. The findings collected in this literature review show that we are now at a stage in which engineering a complex tissue, such as the periodontium, is no longer an unachievable goal and the next decade will certainly be an exciting time for dental and periodontal research.
    Keywords: Periodontal regeneration, Stem cells, Literature review
  • Ladan Ranjbar Omrani, Esmaeil Yassini, Mansoreh Mirzaei, Mehdi Abbasi, Nima Baniasad, Hamid Kermanshah Page 121
    Background And Aim
    Prefabricated posts are advantageous in restoring endodontically treated teeth because of their lower cost and operation time. Since selecting a suitable restoration is important in the survival of these teeth, in this study fracture resistance and the mode of failure of endodontically treated teeth restored with three different post and core systems were evaluated.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, 36 human premolars were divided into three groups; namely, group 1, non precious cast post and core; group 2, prefabricated metal post with amalgam core; group 3, FRC post and composite core. All groups received crowning. Specimens were thermocycled and loaded until definite failure. The fracture resistance and failure modes were analyzed with one way ANOVA and Fisher Exact tests.
    Results
    The mean failure load for the three groups was 794, 647 and 724 N, respectively. Statistical analysis did not show any significant differences between the fracture resistance of the three experimental groups (P=0.0579). All failures in group 1, eight in group 2 and three in group 3, were unrestorable. Fisher’s Exact test showed significant difference between group 3 and the two other groups (P<0.05).
    Conclusion
    If there is a 2-mm ferrule, the type of post and core does not have a significant effect on the fracture resistance, but it has a significant effect on the failure mode.
    Keywords: Reconstruction, Endodontically treated teeth, Post, core, Fracture resistance
  • Fayeze Khozaymeh, Jahangir Karimian, Milad Alikhani, Hamid Reza Badrian Page 128
    Background And Aim
    Exercise is one of the activities to achieve fitness; therefore it should be performed in an appropriate way and its side effects should be minimized. It has been mentioned in the literature that in physiologic activities, there are important factors in the serum and saliva which have a significant role in dental and oral health, especially on dental caries. In this study, we decided to figure out how these oral health related factors are altered in endurance exercise.
    Materials And Methods
    In this study, the samples included nineteen 18 to 25-year-old beginner male athletes. Two samples of saliva were taken, one before running for control and one after 1000 meters for test. Salivary pH was digitally measured immediately after collecting the samples. Cortisol and alpha amylase of the saliva in both control and test samples were evaluated by ELISA method. Data were analyzed with SPSS software and evaluated with descriptive statistical methods.
    Results
    Endurance exercise in beginner athletes increased the mean alpha amylase level in their saliva from 59.57 to 107.52 IU/mL and the salivary cortisol from 2.73 to 3.60 Ng/mL. The mean salivary pH showed a 0.56 decrease (p<.001).
    Conclusion
    There was an increase in the salivary cortisol and alpha amylase level and a decrease in salivary pH after endurance exercise.
    Keywords: Cortisol, Alpha amylase, Salivary pH
  • Kazem Khosravi, Hesam Mirmohamadi, Kataun Kashani Page 132
    Background And Aim
    Dental adhesives are widely used in modern dentistry to provide retention of composite resin restoration and to reduce associated marginal microleakage. We aimed to evaluate the effect of adding silica fillers to adhesive on microleakage of composite restorations in different times.
    Materials And Methods
    Forty-eight premolars were collected in 0.5% chloramine T solution. The teeth were divided into two groups. CLV cavities were prepared. In the first group, SE bond and in the second group, experimental unfilled SE bond were applied. In subgroups 1 of both groups, the teeth were incubated for 3 months then evaluated. In subgroups 2 of both groups, evaluation was performed after 24 hours. Cavities were filled with Z250 composite resin. Before incubation, samples were thermocycled at 5 to 55° C in 1000 cycles, then immersed in silver nitrate solution and afterwards developer solution for microleakage evaluation. They were then mounted, sectioned and observed under steriomicroscope and scanning electron microscope for scoring. The data were analyzed with Kruskal-Wallis and Mann-Whitney tests.
    Results
    There was significant difference in microleakage between groups in different times. There was no significant difference between occlusal microleakage regardless of time (p<0.001). The difference between cervical microleakage of two adhesive types was not significant (p=0.533). There was significant difference between 24 hours and 3 months storage (p<0.001). No significant difference was detected between filled and unfilled adhesives regardless of time (p<0.001).
    Conclusion
    Although there was no significant difference between the two adhesives, unfilled adhesives performed slightly better than filled adhesives.
    Keywords: Microleakage, Filled adhesive, Composite filling
  • Abbas Javadzade, Ates Sa Pakfetrat, Farnaz Falaki, Amir Seyyedi Page 138
    Background And Aim

    Orofacial granulomatosis (OFG) comprises a group of diseases characterized by non-caseating granulomatous inflammation affecting the soft tissues of the oral and maxillofacial region. Wiesenfeld introduced the term orofacial granulomatosis in 1985 for the first time. The precise cause of OFG is unknown; however, some theories have been suggested including allergy, infection and genetic predisposition. The clinical presentation can be highly variable, making the diagnosis difficult to establish. The aim of this review was to define clinical features, differential diagnosis and treatment protocols of OFG.

    Materials And Methods

    All English articles from 1950 to 2010 in Pubmed, InterScience, ScienceDirect, Google Scholar databases were searched using the keywords: orofacial granulomatosis, approach, and treatment. Persian articles were also selected from Iran Medex. Results and

    Conclusion

    Because of the relatively nonspecific clinical findings associated with a variety of granulomatous diseases, the diagnosis of orofacial granulomatous often presents a dilemma for the clinician. The most common differential diagnosis includes Crohn's disease, sarcoidosis, and infection. However, a variety of other conditions may be associated with granuloma formation. Often an extensive clinical, microscopic, and laboratory evaluation may be required to reach to definite diagnosis and proper treatment.

    Keywords: Orofacial granulomatosis, Approach, Treatment
  • Hosain Behnia, Arash Khojasteh, Mohammad Esmaeelinejad, Navid Naghdi Page 150
    Background And Aim

    Using different osteogenic growth factors, which is still under investigation, is a favorable method for bone regeneration. This systematic review is aimed at evaluating the effects of different growth factors and their carriers on osteogenesis.

    Materials And Methods

    Electronic databases (Medline, EMBase and Cochrane) were searched by the authors for articles published from 1999 to April 2010. Clinical and animal studies evaluating bone formation by applying a specific growth factor and the related carrier were included in this investigation. Obtained data were organized in a table and evaluated through a qualitative analysis.

    Results

    Sixty-three studies most of which evaluated the effects of BMP-2 osteogenesis in different models were included in this study. Totally, twenty-five carriers were applied with different growth factors in the experiments. Among these carriers, poly lactic– co glycolic acid (PLGA), hydroxy apatite/tricalcium phosphate/absorbable collagen sponge (HA/TCP/ACS) and BioOss were the most frequently used carriers with the growth factors in bone regeneration studies.

    Conclusion

    The current evidence, although not strong enough, confirms that BMP-2 has more favorable results in osteogenesis compared with other factors. The carrier scaffold, methods of measurement (histologic or radiographic), type of animal, defect diameter and the length of follow-up are the variables that should be matched before reaching definite results for the effect of growth factors in bone regeneration.

    Keywords: Growth factors, Bone regeneration, New bone formation, Carrier, BMP
  • Masomeh Hasani Tabatabaei, Mohammad Etrati Khosroshahi, Ayub Pahlavan, Sakineh Arami, Sara Valizadeh Page 168
    Background And Aim
    Temperature rise occurs during photoactivation of dental composites due to the exothermic polymerization reaction and different curing units. The aim of this study was evaluation of temperature rise in two kinds of composites with different curing units.
    Materials And Methods
    In this experimental study, five samples of each composite resin (Filtek Z250, Filtek P90) were placed in two-millimeter deep Teflon molds which were 4mm in diameter. Curing was done from top surface with LED, high power LED and argon laser and temperature was recorded by a thermometer placed under the samples. After reaching room temperature, samples were cured and the temperature was recorded again. The time of maximum temperature was also recorded. The data were analyzed by two-way ANOVA and Tukey HSD.
    Results
    Composites and curing units had statistically significant influence on the temperature rise (p<0.001) Silorane-based composites showed significantly higher temperature rise than methacrylate-based ones. A significantly lower rise in temperature occurred when illuminationwas performed by argon laser. There was no significant difference in temperature rise between the two types of LEDs. The type of composite had no effect on the time of maximum temperature and in all samples the maximum temperature was recorded at the beginning of irradiation.
    Conclusion
    Silorane-based composites showed higher temperature rise than methacrylate-based ones. Argon laser revealed less heat than LEDs. The maximum temperature rise was recorded at the beginning of irradiation.
    Keywords: Polymerization, Temperature, Gas Laser, Filtek Silorane, Methacrylate
  • Sepideh Banava, Melika Fattah, Mohammad Javad Kharrazifard, Tahmineh Safaie, Shima Askarzadeh, Mohammad Safaie Yazdi, Banet .T. Amaechi, Mahta Fazlyab Page 176
    Background And Aim
    The common method of caries status evaluation is the number of decayed, missed and filled teeth (DMFT) index. Recently the International Caries Diagnosis and Assessment System (ICDAS) has been introduced for a detailed evaluation of the dental caries. The aim of this study was to evaluate the caries status with this new system while comparing it with the DMF index as a common method.
    Materials And Methods
    A total of 110 dental students were selected randomly and examined. Examination was done in the dental unit under good light circumstances. First, all surfaces of the teeth were cleaned with a brush, rubber cup and prophylaxis paste and then rinsed. Subsequently, examination was performed in each person by two calibrated examiners according to DMFT system and ICDAS (evaluation of teeth status in occlusal and smooth surfaces in dry and wet situations according to codes of this system) and the information forms were completed. Chi square statistical test was used for data analysis.
    Results
    The mean DMFT was 7.16. According to ICDAS system nobody had 00 code meaning that at least one surface of 182 dental surfaces had a lesion. Only seven cases had codes 00-02. The results for codes 03 through 06 were as follow, respectively: 51, 49, 34, 2. Ninety nine cases had extracted or non-examinable teeth. The inter-examiner kappa coefficient was 0.916.
    Conclusion
    The new system, ICDASl, provides more accurate information than DMF for the investigators and epidemiologists. The DMFT number does not show any details about the dental status of the cases.
    Keywords: Dental caries, ICDAS, DMF